Részvételi feltételek

 

Az itt leírtak megismerése és elfogadása a feltétele a rendezvényen történő részvételnek. 

 

1.) A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a Medvesi Fotós Maratonon esetlegesen őt érő anyagi és nem vagyoni károkért, egészségügyi károsodásért a szervezőket semmilyen felelősség nem terheli, velük szemben a résztvevő igényt nem érvényesíthet. A szervezők kijelentik, hogy a Medvesi Fotós Maraton programjait nem utazási irodai tevékenység keretén belül biztosítják.

 

2.) A szervezőket, illetve a túrák vezetőit semmilyen vonatkozásban nem terheli felelősség, ha a túra elemi csapás, betegség, kedvezőtlen időjárási viszonyok vagy egyéb vis major miatt hiúsul meg illetve  félbeszakad. Ezzel kapcsolatban a résztvevő kártérítést nem követelhet. 

 

3.) A rendezvényen nincs kötött program, a résztvevők szabadon mozoghatnak a programok között, tetszés szerinti helyen és időpontban csatlakozhatnak egy programhoz és megszakíthatják a részvételüket. A túravezetőknek nem kötelességük mindenkit megvárni, a többség akaratát ugyan meghallgatva, de ők döntik el a túrák ütemét, az útvonal módosításait.

 

4.) A túrák védett, fokozottan védett területeket is érintenek. Az ösvényeket ezeken a helyeken nem szabad elhagyni. Tilos a természet károsítása, a növények letépése, az állatok zavarása és a szemetelés.

 

5.) A sziklákon fokozott óvatosságra van szükség. A kijelölt ösvények elhagyása, a lökdösődés tilos!

 

6.) A bányákban védősisak használata kötelező! A talaj csúszásveszélyes és könnyű megbotlani a sínekben és a földön található, a bánya működéséhez szükséges tárgyakban. A bányákban tilos elhagyni a vezetők által biztonságosnak mondott zónákat. Tilos a szemetelés és a források szennyezése.

 

7.) A programokon való részvétel feltétele a megfelelő felszerelés. Az időjárásnak és a terepviszonyoknak megfelelő ruházat: dzseki, esőköpeny, könnyű bakancs, esős időszak esetén váltóruha szükséges! Mindig legyen nálatok ivóvíz! Javasolt rendszeres kullancs átvizsgálást tartani és kullancsriasztó szert használni.

 

8.) Az éjszakai fotózás során fokozott elővigyázatosság szükséges. A helyszínek közti közlekedéshez lámpa használata javasolt. Éjszaka tilos a sziklákra mászni! A fotózás helyszínein ne zavard a világítással másokat, használj gyenge fényű lámpát! Ha szükséged van a fényre, egyeztess a többiekkel, hogy mikor nem zavarod őket!Az éjszakai várvilágítás reflektorait nem helyezheted át, nem változtathatsz rajtuk. Amennyiben ilyen igényed van, egyeztess a rendezőkkel.

 

9.) A meghirdetett kedvezmények, ingyenes belépők csak a regisztráció után vehetőek igénybe az ott kapott Medvesi Fotós Maraton feliratú karszalaggal. A rendezők a kedvezményt adó partnerek szolgáltatásaiért semmilyen garanciát, felelősséget nem vállalnak.

 

10.) A vezetett túrák kivételével a programok helyszíneire önállóan kell menned, ehhez a rendezők azonban segítséget biztosítanak a számodra.

 

11.) A résztvevő tudomásul veszi, hogy a Medvesi Fotós Maratonon hang- és képfelvételt készíthetnek a szervezők, más résztvevők és sajtómunkatársak. Ennek megfelelően a résztvevő a Medvesi Fotós Maratonon történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és publikálásához.